ennyi idősek vagyunk

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2010. január 16., szombat

áll a baba áll?

Enikő is elindult újra a fejlődés rögös útján! Már térden áll a járókában a rácsokba kapaszkodva, és fel is tud ülni hason fekvésből. Innen már csak pár nap választja el elvileg a felállástól! Legalábbis Bogi alapján :)

Mostanra már egyre több a hajba kapás közöttük, mi lesz itt még később :) egy játékért szabályszerűen össze tudnak veszni, csapkodnak a kezeikkel és kiabálnak, van, hogy meg is tépik egymást :O És ezt persze olyan gyorsan teszik, hogy mire észbe kapok már az egyikük üvölt. Aztán mindig elmagyarázom nekik, hogy ezt nem szabad, és, hogy van még elég játékuk! Remélem idővel megértik, és megszűnnek nagyjából a viták :)

Most éppen egy babán kaptak össze, amiből meg ráadásul kettő is van :)

Evés: most már csak a reggeli és az esti szop maradt meg, mert már úgy éreztem kevés nekik nagyon a táplálék. Így most a következő a napirend:

6-7: szopi

9-10: gríz vagy joghurt valamilyen gyümivel, esetleg bébiételt keverek hozzá

ebéd: főzelék burgonya vagy rizs alappal, bár utóbbit Enikő nem hajlandó megenni. Eszik egy falattal belőle, aztán elkezd öklendezni, de már akkor is, ha hozzáér a kanál a szájához. Azt hiszem túl darabos lehet neki, így a rizst kicsit halasztjuk. Most már minden ebédhez kapnak husit is. Még a májjal nem mertem próbálkozni, és a tojással is várunk még.

3-4: általában ugyanaz, mint a 10órai

6-7: esti szopi egy kis tápival kiegészítve, mert már fejenként megisznak 260 milliket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.