ennyi idősek vagyunk

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

2010. augusztus 20., péntek

újra itt

Hosszú kihagyás után megpróbálkozom megint az írással. Most, hogy már a lányok egyre többet jönnek mennek pakolnak, nekem egyre kevesebb időm van leülni a gép elé.
Lassan betöltik a másfél éves kort és napról napra egyre okosabbak. Néha meglepődök azon, hogy egy egy tárgynak honnan tudják a nevét, és akkor rá kell jönnöm, hogy ők mindenre figyelnek, még arra is amit nem nekik mondunk. Egymással is egyre többet foglalkoznak, ha sír az egyikük, akkor a másik odamegy és megsimizi. Ha összebalhéznak egy játékon akkor a aki "nyert" megvígasztalja a másikat. És igen hagyni szoktam, hogy lerendezzék egymás között a balhékat, és ennek eredményeképpen egyik nap történt, hogy egy zenélős játékot elkezdtek tépni. Bogi fenékre ült a nagy civakodás közben, és Enikő megkaparintotta a játékot. Persze erre Bogi nagy hisztibe kezdett, majd Enikő megfordult és letette Bogi elé a zsákmányt. Nagyon meglepett ez a lépése. És ahogy nőnek változik az egyéniségük is. Bogi mostanában iszonyú hisztis lett, de valamit el akar húzni és az elakad picit, akkor egyből oltári hiszti van, hasra vágja magát és üvölt, torporzékol. Enikő viszont a megtestesült nyugalom, és mosolygás. Bármi van akkor ő egyből nevetésre bír mindenkit, ha kell egy üres tálat tesz a fejére, vagy egy pokróccal mászkál, vagy elkezd ugrálni :) De azért meg kell, hogy jegyezzem, hogy Bogi is jószívű, mert ha neki adok valamit és mondom, hogy adja oda Enikőnek akkor egyből viszi és nyújtja, és ez visszafele is érvényes Enikő részéről. Esténként mikor felmegyünk a szobájukba, akkor Bogi egyből cumikeresésbe kezd, aztán egyik este azt vettük észre, hogy talált egy cumit bekapta, majd keresett tovább, és a másikat odavitte Enikőnek és betette a szájába :) Szóval nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ilyen kis édesek :)
A legújabb pedig, hogy egyre jobban dumálnak, főleg délutánonként. Csak mondják mondják és forog a nyelvük mi meg csak nevetünk, mert időnként belecsúszik egy-egy szó aminek lenne értelme :) persze ez még csak véletlen. Viszont már mondogatják, hogy apa, és a sírásnál továbbra is van az annnya annya. :) Nagyon még nem használnak konkrét szavakat, de mindent megértenek, és szerintem rövidesen eljön az ideje, mikor azt fogom mondani, hogy csak 10 másodperc csöndet kérek :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.